Beslag op WOL

Voormalig adviseur J. de Grimaldi van World Online (WOL) heeft voor ruim 46 miljoen gulden beslag laten leggen op de bankrekeningen van het internetbedrijf. De rechtbank in Rotterdam heeft, naar nu blijkt, dat beslag op 23 oktober toegewezen.

De Grimaldi heeft beslag gevraagd omdat WOL zich volgens hem niet houdt aan afspraken die tussen hem en de toenmalige bestuursvoorzitter Nina Brink zijn gemaakt. De zakenman was als adviseur betrokken bij het opzetten van de activiteiten van World Online in het Verenigd Koninkrijk.

In ruil voor zijn diensten zou hem een half procent van de waarde van de Britse WOL-bedrijven zijn toegezegd. Volgens De Grimaldi komt dat neer op 21 miljoen euro.

World Online voelt zich echter niet gebonden aan de afspraken die destijds met Brink zijn gemaakt. Volgens een woordvoerder is er geen sprake van een getekend contract. World Online heeft wel geprobeerd de zaak in der minne te schikken. ,,Maar de heer De Grimaldi wil kennelijk het onderste uit de kan halen, met alle kans dat hij het lid op zijn neus krijgt.''