Afgang Bayern tegen amateurs FC Magdeburg

Bayern München is in de tweede ronde van het toernooi om de Duitse voetbalbeker uitgeschakeld. De veelvoudig landskampioen blameerde zich in Oost-Duitsland tegen vierdeklasser 1.FC Magdeburg. De veredelde amateurs namen na 120 minuten (1-1) de strafschoppen beter: 4-2.

Bayern was in de reguliere speeltijd al dicht bij uitschakeling. Ofodile zorgde in de 66ste minuut voor de verrassende 1-0. Salihamidzic schoot Bayern naar de verlenging. Daarin redden de betere conditie en techniek van de profs het niet tegen de aandoenlijke inzet van een vermoeid rakend Magdeburg.

Real Madrid heeft gisteravond voor eigen publiek met 2-0 verloren van Real Mallorca. Voor de bezoekende club was het de eerste overwinning in het Bernabeu-stadion in 84 jaar. In die lange periode speelde Mallorca zestien competitie- en bekerduels tegen de Koninklijke in Madrid. Veertien keer waren de Madrilenen de beste, slechts twee keer eindigde de confrontatie in een gelijkspel. De historische zege was te danken aan doelpunten van Ibagaza en Carlos. Bij Mallorca onderscheidde oud-Ajacied Finidi George zich op het middenveld.

Ook FC Barcelona blijft grillig. De 50.000 socios in Nou Camp zagen hun favorieten opnieuw punten verspelen, nu tegen Numancia: 1-1. Terecht was dat niet. Rivaldo zorgde vlak na rust vanaf de strafschopstip voor 1-0. Vlak voor tijd maakte Ruben Navarro gelijk.

Juventus is zijn ongeslagen status in de Italiaanse serie A kwijt. De ploeg van Edgar Davids en Edwin van der Sar verloor thuis met 2-1 van Udinese. Roberto Sosa maakte beide doelpunten voor de bezoekers. Del Pierro deed tien minuten voor tijd iets terug namens Juve. Hij benutte een strafschop. Inter voorkwam in Milaan dat AS Roma het leiderschap heroverde. De koploper uit de hoofdstad verloor in San Siro met 2-0. De Turkse international Hakan Sükür opende de score na ruim een kwartier. Recoba besliste het duel halverwege de tweede helft. Parma versloeg AC Milan met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Mboma.

Arsenal, Leeds en Chelsea zijn in de derde ronde van het toernooi om de League Cup uitgeschakeld. De tweede keus van Arsenal liet zich op Highbury verrassen door Ipswich Town, debutant in de Premier League. Clapham opende de score al na twee minuten: 0-1. Stepanovs maakte vlak voor rust gelijk, Scowcroft werd vlak voor het laatste fluitsignaal matchwinner.

Chelsea verscheen wel in zijn sterkste opstelling bij Liverpool. Na 90 minuten was het 1-1 (treffers Murphy en Zola), omdat Fowler bij herhaling verzuimde doelman Ed de Goey voor een tweede keer te passeren. Hij slaagde wel in de 104de minuut. Ploeggenoot Emile Heskey kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. Leeds verloor na verlenging met 3-2 bij Tranmere.