Toneelgroep Orkater maakt protest-cd

Toneelgroep Orkater brengt morgen een carnavals-cd uit, die de laatste stoot moet geven aan de strijd voor meer subsidie. Aanvankelijk adviseerde de Raad voor Cultuur de 2,4 miljoen gulden subsidie voor Orkater te schrappen, maar staatssecretaris van Cultuur Rick van der Ploeg heeft inmiddels 1,9 miljoen toegekend. Dat is nog te weinig om te kunnen voortbestaan, vindt de groep.

In de gedaante van `Cor Kater en zijn Corrie' zingen de Orkater-acteurs Annet Malherbe en Peter Blok het nummer Rickie, geef me nog een likkie. De tekst is van mededirecteur Ton Schippers.

De bijbehorende clip gaat morgenavond in première op de Amsterdamse zender AT5 en wordt ook aan andere omroepen aangeboden. De cd wordt onder meer gestuurd aan de leden van de Tweede Kamer, die op 13 november debatteren over de kunstenplannen.