Terug van vakantie

,,Ja hallo, met Hans.''

,,Nee zeg, wat ben jij vroeg! Overal staan files, het moet vreselijk zijn op de wegen.''

,,Ik niet hoor, ik heb die nieuwe Route ferret scanner. Je sluit hem aan op je autoradio, ogenblikkelijk scant hij alle verkeersberichten en berekent de snelste route tussen alle files door. Hij geeft een waarschuwingssignaal bij een snelheidscontrole en verspreidt een koffiegeur als je moet blazen.''

,,Maar zeg, vertel eens, hebben jullie mooi weer gehad?''

,,Ja, fantastisch weer! Met de Weather on command ben je verzekerd van het prachtigste weer. Je voert het verlangde weer in en de Weather on command doet de rest. In een paar seconden verwerkt hij alle weerberichten van de wereld en distilleert daaruit 260 gedetailleerde keuzemogelijkheden waar jouw weer te vinden is. Om een beetje spanning erin te houden, hadden we wat onweer opgezocht.

,,Vertel eens, heb je mijn kaart nog ontvangen?''

,,Ja zeker, en zo snel, al twee dagen nadat jullie op vakantie waren gegaan. Hoe krijg je het voor elkaar?''

,,Met de nieuwe Holiday on label is het zo gebeurd. Al je vriendjes keurig gerangschikt in een handomdraai op de ansichtkaart, en dan wap ik eventjes om te kijken waar het dichtstbijzijnde postkantoor is. Ja, hele leuke vakantie gehad. Maria bleek een wereldmeid te zijn.''

,,Maria? Je was toch met Alice weg?''

,,Nee hoor, die deed zo moeilijk, kamperen was toch iets te ruig voor haar. Die nieuwe IRQ-internet-tool A friend that fits is indrukwekkend. Je typt je eigen profiel in, naar wie je op zoek bent, vakantievoorkeuren, in welke periode. A friend that fits zoekt razendsnel het hele net af naar een perfect match, die vervolgens automatisch via haar telefoonkiezer jouw gecodeerde nummer draait. Verbluffend! Binnen een paar tellen zat ik met Maria aan de telefoon. Zeg, maar ik zit nog drie weekjes thuis met dat gebroken been.''

,,Gebroken been? Heb jij je been gebroken?''

,,Ja, maar geen paniek hoor, ik had gelukkig een verzekering met Global injury spotting afgesloten. Ontzettend handig, werkt gewoon via je GSM. Als je iets overkomt toets je het voorkeuzenummer van GIS in en via de satelliet wordt exact berekend waar jij je op dat moment op de aardbol bevindt. In een keuzemenuutje geef je even de aard van je klacht aan en onmiddellijk wordt de juiste hulpverlenende instantie gewaarschuwd.''

,,Ja, maar hoe heb je nu dat been gebroken?''

,,Ach ja, dat heb ik zelf gedaan tussen de autodeur. Die verzekering was duur genoeg en ik wilde natuurlijk wel zeker weten of het werkte.''

    • Hugo Kruijswijk