Steun voor films Claus, Terstall

Alex van Warmerdam heeft van het Nederlands Fonds voor de Film een realiseringsbijdrage van een miljoen gulden ontvangen voor zijn nieuwe speelfilm Grimm. Kleinere bijdragen werden toegekend aan de verfilming van Tessa de Loo's roman De tweeling door Ben Sombogaart, een nieuwe film van Hugo Claus (De verlossing) en aan Eddy Terstalls Die belangwekkende documentaire over overspel gemaakt door een vrouw. Regisseur-producent Martin Lagestee ontvangt 20.000 gulden om zijn project Karel ende Elegast te ontwikkelen. Ook Maria Goos mag met steun van het Fonds het scenario van Oud Geld in Egypte gaan schrijven.

Actrice Tamar van den Dop heeft een bijdrage ontvangen om een korte speelfilm te regisseren, onder de titel Janna. Ook Cyrus Frisch ontvangt voor het eerst een bijdrage van het Fonds, voor de korte film Vergeef me.