Op de vuist in parlement Nigeria

Eén Nigeriaanse parlementariër moest gisteren in het ziekenhuis worden behandeld nadat gevechten uitbraken onder leden van het Huis van Afgevaardigden. De onenigheid ontstond tijdens een debat over corruptie. Een motie om een onderzoek in te stellen naar de voorzitter van het parlement die zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie, werd verworpen. Enkele parlementsleden onthulden dat ze smeergeld hadden aangenomen van een vertrouweling van de president om de parlementsvoorzitter ten val te brengen. Een beschuldiging die door de president werd ontkend. Regeringsleider en parlement leven op gespannen voet sinds president Olusegun Obasanja in mei 1999 aan de macht kwam. Sindsdien zijn al twee presidenten van de senaat en één voorzitter van het Huis van Afgevaardigden op beschuldiging van corruptie de laan uitgestuurd.