Krajicek in favoriet toernooi Stuttgart snel uitgeschakeld

Richard Krajicek heeft al in de tweede ronde afscheid moeten nemen van het tennistoernooi van Stuttgart, waarin hij vaak succesvol is geweest. De Muiderberger heeft na vijf finales, met winst in 1995 en 1998, een speciale band met het indoortoernooi opgebouwd. Hij wist zijn succesvolle reeks gisteren geen vervolg te geven. De als achtste geplaatste Australiër Lleyton Hewitt was met 6-4 7-5 te sterk.

Sjeng Schalken slaagde er wel in de derde ronde te bereiken. De Limburger benutte vol overtuiging het buitenkansje dat hij kreeg. Schalken wist zich in de kwalificaties niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Stuttgart. Na zijn toernooizege in Tokio en de finale in Sjanghai verloor hij verrassend van de Duitser Björn Pau.

Na de afmelding van de geblesseerde Fransman Cedric Pioline, kreeg Schalken alsnog een plaats in het schema. In de tweede ronde had hij geen enkele moeite met Pioline's landgenoot Julien Boutter, 6-1 6-3. In de derde ronde moet Schalken het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de als derde gerangschikte Zweed Magnus Norman en de Zwitser Marc Rosset.

Krajicek en Hewitt stonden op het centercourt in Stuttgart voor het eerst tegen over elkaar op de ATP-tour. De Nederlander kon het zijn Australische opponent niet echt moeilijk maken. De service, het belangrijkste wapen van Krajicek, liep niet. In beide sets kwam zijn percentage eerste service maar net boven de vijftig procent (56 en 53). Krajicek wist slechts zeven aces te produceren en kwam tot vier dubbele fouten. ,,Hij kan je uit de wedstrijd serveren'', wist Hewitt. ,,Maar gelukkig voor mij was zijn opslag niet zo geweldig.''

Van de geplaatste spelers haalde Gustavo Kuerten met moeite de tweede ronde. In twee tiebreaks (10-8 en 10-1) wist de Braziliaan, tweede op de plaatsingslijst, de Fransman Escudé te verslaan. De Amerikaan Andre Agassi, vierde gerangschikt, had geen moeite met de Zweed Johansson, 6-4 6-2.