Polen stelt UMTS-veiling uit

Het begin van de Poolse veiling van vergunningen voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS) is drie weken uitgesteld, naar 1 december. De Poolse regering wil in de veilingvoorwaarden wijzigingen aanbrengen waarop door potentiële bieders was aangedrongen. Waarnemers denken bovendien dat de regering de veiling niet wil laten samenvallen met de bekendmaking van het overheidsbudget voor 2001, gepland voor half november. Vorige week dreigden mogelijke deelnemers verstek te laten gaan als vast werd gehouden aan de huidige veilingvoorwaarden. De regering rekent op een opbrengst van minimaal 3,25 miljard euro (7,2 miljard gulden). Ze laat onder andere de eis varen dat de biedende telecombedrijven voor aanvang van de veiling een blanco cheque moeten inleveren. Deze cheque zou worden ingevuld als deelnemers het soepele verloop van de veiling in gevaar brachten. (Redactie Economie)