Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Luchtvaart

Cuba zet CNV-medewerkster op vliegtuig

De Cubaanse autoriteiten hebben dinsdagavond een medewerkster van het CNV, die in Havana een congres van de Cubaanse vrije vakbeweging wilde bijwonen, op het vliegtuig naar Nederland gezet. Nadat eerder CNV-voorzitter Doekle Terpstra een visum was geweigerd, probeerde ze met een toeristenvisum het eiland te betreden. De onafhankelijke vakbond CUTC wil deze week in Havana een congres houden. De bond wordt echter tegengewerkt door het Cubaanse regime. De Cubaanse vakbondsvoorzitter Pedro Alvarez Ramos is vorige week door de communistische veiligheidsdienst opgepakt.