Selectie Radio

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met Anja Meulenbelt over haar nieuwste boek Het beroofde land, over haar betrokkenheid bij Palestina, en met de schrijver Thomas Leeflang over zijn biografie van de omstreden Duitse filmregisseuse Lenie Riefenstahl. Radio 5, 13.02-15.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met oud-VVD-staatssecretaris en oud-Rekenkamerpresident Henk Koning over het ministerie van Financiën en de vrijmetselarij. Radio 1, 20.04-21.00u.

Jazz op 4. Muziek van het Pierre Courbois Double Quintet, wiens voorman vooral bekend werd als drummer van onregelmatige maatsoorten. Dit jaar viert hij zijn veertigjarige muziekcarrière. Radio 4, 23.00-0.00u.

De Radio 5 Documentaire. Tien procent van de mensen hoort weleens stemmen in het hoofd. Deze auditieve hallucinaties kennen twee kanten, een beschermende en een duivelse. Morgen, Radio 5, 13.05-13.50u.

NPS Thema. De gitaar werd vorige eeuw veel gebruikt bij kamermuziek, en ook Webern en Schönberg vielen voor de klankkleur. Morgen, Radio 4, 15.25-16.30u.