Selectie Radio

Tema. Aandacht voor `Opgelucht', een radio- en televisieproject over aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma en chronische bronchitus. Hoe ernstig zijn deze ziektes? Hoeveel mensen hebben er last van? Radio 5, 14.02-15.02u.

De Nederlanden. Tweede aflevering van een 3-delig muzikaal eerbetoon aan componist/improvisator/bandleider en rietblazer Theo Loevendie, die vorige week 70 jaar werd. Radio 4, 16.02-17.00u.

Faros. In dit cultureel-wetenschappelijke magazine vandaag een gesprek met Alan Schwartz, emeritus hoogleraar exobiologie, een bloemlezing van Sartre's filosofische werken en aandacht voor het geheugen. Radio 5, 16.02-17.02u.

Speltakel. In het kunst- en cultuurprogramma vandaag aandacht voor Hanif Kureishi, de auteur van het filmscript van My beautiful Landrette dat werd genomineerd voor een Oscar. De schrijver zal onder meer spreken over zijn boek The Buddha of Suburbia uit 1990. Radio 5, 17.02-18.00u.

Het Roze Rijk. Onder meer aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen in België en de invoering van speciale kerkdiensten voor homoseksuelen. Radio 5, 18.02-18.45u.