Jones: `Ik heb nergens spijt van'

,,Ik wist voor Sydney al dat het moeilijk zou worden'', zei atlete Marion Jones, nadat ze bij het verspringen was verslagen en slechts brons won. Door die nederlaag kan de Amerikaanse haar grote doel, vijf gouden medailles op één Olympische Spelen, niet meer halen. ,,Maar ik kan mezelf aankijken en zeggen dat ik er alles aan gedaan heb. Ik heb ook nergens spijt van.''

Jones loofde na afloop winnares Heike Drechsler (6,99 meter). ,,Ik heb haar het goud niet gegeven'', zei ze. ,,Ze moest zelf goed springen. Ik sprong zelf agressief, maar dat werkte niet. Dat zal ik moeten accepteren.'' Jones kwam gistermiddag nooit dicht bij de eerste plaats. ,,Het meest positieve van deze avond is dat ik later mijn kleinkinderen kan vertellen dat ik tegen een van de besten heb gestreden.''

Drechsler doet al twintig jaar aan topatletiek. Vroeger was ze ook nog een goede sprintster en meerkampster. Ook na deze verrassende zege denkt de 35-jarige Duitse nog niet aan haar afscheid. ,,Ik heb nog niet het gevoel dat ik er mee moet stoppen'', zei ze gisteravond. Wel vindt ze de volgende Olympishe Spelen, 2004 in Athene, te ver weg liggen. ,,Daar zal ik alleen maar toekijken'', verkondigde Drechsler.

Ze miste in 1996 de Spelen in Atlanta wegens een knieblessure. Ook voor het laatste WK, van vorig jaar in Sevilla, was ze niet fit genoeg om mee te doen. Bijna was ze toen gestopt met atletiek. ,,Maar toen ik na vier weken naar mijn spikes keek, kreeg ik weer zin en ben ik weer begonnen.'' Die keuze was, zo bleek in Sydney, een goede geweest. De verslagen Jones loopt vandaag nog de 4x100 en 4x400 meter.