Els Hupkes (1)

Er is een aantal gebeurtenissen in Nederland dat tot op de dag van vandaag in mijn geheugen staat gegrift. Waaronder de ontvoering van en de moord op de heer Heijn. Het interview met Els Hupkes, de echtgenote van dader Ferdi E., (Z 23 sept.) heeft mij geschokt.

Mijn complimenten aan Remmelt Otten. Zijn verhaal gaf mij een goed beeld van deze vrouw, dat ik bevestigd kreeg in het tv-interview met Hanneke Groenteman. Schokkend was Groenteman's gekir tegen deze Hupkes. Dan durft zo'n vrouw te zeggen dat uiteindelijk haar man het grootste slachtoffer is? Dan heb je de grip op de realiteit totaal uit het oog verloren.

Ik wil als onbekende Nederlander een ieder oproepen om dit boek te boycotten. Mensen die dit boek in huis halen, moeten zich schamen. Het getuigt van een gebrek aan normen en waarden. Net zoals haar man de moord volgens psychiaters heeft moeten plegen om aandacht te krijgen, schreeuwt nu Hupkes om aandacht. Met vooral de kwetsende passage over de sinterklaassurprise. Tjonge, tjonge, tjonge, wat voelt Hupkes zich trots. Ze kan weer naar etentjes van de familie.