Atlete betrapt op doping bij test buiten wedstrijd

De Olympische Spelen zijn opnieuw opgeschrikt door een dopinggeval. Het IOC maakte vandaag bekend dat een atlete bij een test buiten de competitie om betrapt is op het gebruik van verboden middelen. De mededeling kwam van Alexandre de Merode, voorzitter van de olympische medische commissie. De Merode wilde de naam en de nationaliteit van de vrouw niet prijsgeven.

"Ze heeft deelgenomen aan één wedstrijd." De atlete, die Sydney inmiddels heeft verlaten, zou een aantal dagen na haar wedstrijd positief zijn bevonden. "Ze is door haar team naar huis gestuurd, omdat ze niet goed genoeg was", aldus De Merode. Het is voor het eerst dat tijdens de Spelen dopingtesten buiten de competitie om worden uitgevoerd. Volgens De Merode is het niet duidelijk welke stappen het IOC nu gaat ondernemen. "We weten niet wat we moeten doen, omdat de vrouw al naar huis is."