`Zwarte' school Deventer gaat toch dicht

Basisschool De Kameleon in Deventer gaat dicht. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de ouders van de leerlingen, het schoolbestuur, de gemeente en Forum, centrum voor multiculturele ontwikkeling in Utrecht.

De ouders vonden dat er teveel allochtone kinderen op de school zaten. De school in de Rivierenwijk telt 46 leerlingen, van wie er 45 van Turkse afkomst zijn.

Begin deze maand hielden de ouders uit protest hun kinderen thuis. De ouders denken dat hun kinderen beter Nederlands leren als zij tussen Nederlandse leerlingen op school zitten. Ook komen ze te weinig in aanraking met de Nederlandse cultuur. Daarom willen ze de mogelijkheid krijgen hun kinderen naar de meer gemengde hoofdvestiging van de school te sturen, drie kilometer verder. Daartoe zou er vervoer moeten worden geregeld. Maar de gemeente weigerde dat te betalen.