Vitesse tegen Inter in tweede ronde

Vitesse speelt volgende maand in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen de Italiaanse topclub Internazionale. De Arnhemse ploeg speelt eerst een thuiswedstrijd. De loting in Genève koppelde Ajax vanmiddag aan Lausanne Sports. Feyenoord treft met Basel ook een Zwitserse tegenstander. Beide Nederlandse ploegen spelen eerst een uitwedstrijd.

In de eerste ronde won Ajax gisteravond ook de tweede wedstrijd tegen AA Gent met gemak. Na de 6-0 overwinning op Belgische bodem volgde een 3-0 zege in de Arena. De jeugdspelers Van der Gun en Van der Vaart maakten hun basisplaats waar. De 21-jarige Van der Gun maakte voor de pauze en na de pauze een doelpunt. De 17-jarige Van der Vaart scoorde vlak voor tijd.

De oudgedienden Winter en Witschge kregen weer een kans van trainer Adriaanse, die het tweetal vorige week had gepasseerd voor het competitieduel tegen RBC. Tegen AA Gent mochten de bekritiseerde routiniers weer opdraven wegens de vele blessures in de selectie van Ajax. Winter speelde gisteravond volgens zijn coach een goede wedstrijd. Witschge speelde volgens Adriaanse ,,zijn zwakste wedstrijd van het seizoen''.

Vitesse verdedigde de comfortabele 3-0 voorsprong op Maccabi Haifa op moeizame wijze. In Israel verloor de Arnhemse ploeg gisteravond met 2-1. De Ghanees Amoah scoorde in de laatste minuut voor Vitesse, dat gedurende een korte periode moest vrezen voor een verlenging. Avishay en Attar scoorden voor de thuisploeg. Net als twee weken geleden in de Gelredome maakte Vitesse een povere indruk tegen het al even bescheiden Maccabi. ,,Toch zijn we niet in de problemen geweest'', concludeerde trainer Koeman na afloop van de wedstrijd.