Kind voor Pluis en Bolle

IN DIERGAARDE BLIJDORP in Rotterdam is een jonge zwarte slingeraap geboren. De vader is de bejaarde `Pluis', de moeder is `De Bolle', omdat ze vroeger dik was. Slingerapen leven in de toppen van de tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. Ze zijn heel goed aangepast aan het leven in bomen: ze hebben een grijpstaart, die als extra hand fungeert. De slingerapen in Blijdorp hebben een eigen eiland, waar ze kunne klimmen en slingeren.

In Blijdorp is ook een jong hertje geboren, een Prins Alfredhert, dat op de Filippijnen voorkomt en bedreigd is. Eerder werden een zeldzame Sumatraanse tijger geboren en een neushoorntje, dat Namaste Danana is genoemd, zoon van Namaste.

Volgende week op 4 oktober is het Wereld Dierendag, en zijn in verschillende dierentuinen in het land speciale activiteiten.