Geen beroep zaak-Kollum

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft het hoger beroep tegen H. Veenstra uit Twijzelerheide gisteren ingetrokken. Dit gebeurde nadat Veenstra zelf het appel had ingetrokken. De vrouw noemde asielzoekerscentra oktober vorig jaar tijdens een demonstratie in Kollum ,,broeinesten van criminele activiteiten''.

Ze werd in juni dit jaar door de Leeuwarder rechtbank wegens belediging en discriminatie veroordeeld tot een geldboete van 1.500 gulden waarvan 1.000 gulden voorwaardelijk. Een woordvoerder van het OM verklaart dat Veenstra kennelijk beseft dat wat ze zei niet door de beugel kon. Het OM besloot daarna van hoger beroep af te zien, ook al vond het de opgelegde straf te laag. Het OM eiste naast de geldboete een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Het hoger beroep tegen oud-politieman B. van der Woude die eveneens werd veroordeeld tot een boete van 1.500 gulden wegens discriminatie van asielzoekers blijft gehandhaafd.