ALM zoekt toenadering tot City Bird

De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Air ALM is in onderhandeling met de Belgische vliegmaatschappij City Bird voor samenwerking op de transatlantische route Curaçao-Europa. Air ALM wil met een MD-11 toestel van City Bird één- of tweemaal per week naar Europa vliegen. De vluchten worden uitgevoerd onder de vlag van Air ALM, maar City Bird levert de toestellen en het cabinepersoneel. Als de twee partijen overeenstemming bereiken, gaan de eerste vluchten in december van start. Wat een vliegticket Curaçao-Europa met de City Bird gaat kosten is nog niet bekend. De nieuwe directeur van Air ALM Evertsz, heeft de taak gekregen de verlieslijdende luchtvaartmaatschappij in een half jaar te privatiseren. Maar zolang Air ALM jaarlijks een miljoenenverlies lijdt, is dat een lastig karwei. Tegenover een lokale krant verklaarde Evertsz deze week dat privatisering alleen mogelijk is als Air ALM kostendekkend wordt. Vanaf april volgend jaar stopt de samenwerking tussen Air ALM en de KLM. Dat betekent weer een verliespost van enkele miljoenen voor Air ALM.