Afscheidstoernee Rob van Reijn ingekort

De afscheidstournee van pantomime-speler Rob van Reijn (71) is teruggebracht tot een première en nog twee voorstellingen daarna. De rest van de toernee is geschrapt. Van Reijn zou in De vlught van Arlequin en Colombine samenwerken met acteur Henk van Ulsen en het clownsduo Mini & Maxi. Tijdens de repetities bleek echter dat deze combinatie van theatergenres `artistiek niet verantwoord' was, aldus Impresariaat Wim Visser. Van Reijn verzorgt nu samen met Rob van Houten het pantomime-gedeelte, terwijl Van Ulsen en Mini & Maxi losse scènes spelen. Na de première, komende dinsdag in Utrecht, wordt alleen nog gespeeld in Amsterdam (8/10) en Haarlem (28/10). Afgelopen woensdag presenteerde Van Reijn zijn debuutroman Voetlicht en vetpotten, over het theaterleven tijdens en na de grote brand van de Amsterdamse schouwburg in 1772. De Amsterdamse burgemeester Patijn benoemde Van Reijn bij die gelegenheid tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.