Weer topman weg bij T-Online

Bij het Duitse bedrijf T-Online, dochteronderneming van Deutsche Telekom, stapt weer een bestuurder op. Deze keer is het financieel directeur Christian Hoening die ontslag heeft genomen, zo heeft Deutsche Telekom gisteren bekendgemaakt.

De 40-jarige Hoening, pas sinds begin dit jaar in functie, is de derde topman binnen een maand die de grootste internetaanbieder van Europa de rug toekeert. Eerder stapte marketingdirecteur Ralf Eck op en eind vorige maand verliet directievoorzitter Wolfgang Keuntje het bedrijf.

Er zou een machtsstrijd gaande zijn tussen Deutsche Telekom en T-Online, zo valt al enkele weken in de Duitse media te lezen. Bestuursvoorzitter Ron Sommer van Deutsche Telekom wil zijn invloed op T-Online vergroten door de hele top van de internetaanbieder te vervangen. Het Duitse telecomconcern heeft steeds ontkend dat het niet botert met T-Online.