Stripteuse erft alsnog $449 miljoen

Een Amerikaanse rechter heeft een voormalige stripeasedanseres en Playboy-model 449 miljoen dollar schadevergoeding toegekend, omdat zij te onrechte uit het testament was geschrapt van haar negentigjarige echtgenoot.

Het model Anna Nicole Smith was 26 jaar oud toen zij trouwde met de Texaanse oliebaron J. Howard Marshall, die echter na een huwelijk van 14 maanden al overleed.

Smith leerde haar echtgenoot kennen in de strip-tent waar zij op dat moment werkte. Ondanks een leeftijdsverschil van 63 jaar traden zij enige jaren later in het huwelijk.

Volgens Smith beloofde haar echtgenoot haar de helft van zijn fortuin, op dat moment geschat op 1,6 miljard dollar. Na zijn dood bleek haar naam echter niet voor te komen in zijn testament.

Mevrouw Smith-Marshall maakte de zaak aanhangig bij een rechtbank in California waar zij betoogde dat er drie weken na het overlijden van haar man op illegale wijze veranderingen zijn aangebracht in Marshall's testament, dat nu bepaalt dat het gehele vermogen in handen komt zijn zestigjarige zoon Pierce. Zij claimt verder dat zij hierdoor platzak is achtergelaten en gedwongen was haar faillissement aan te vragen.

Een federale faillissementsrechter bepaalde gisteren dat het model recht had op schadevergoeding, maar voegde daaraan toe dat het uiteindelijke bedrag nog kan veranderen. Dat is afhankelijk van strafmaatregelen die mogelijk de uitkomst zijn van een aparte zaak die vandaag is aangespannen in Texas door nabestaanden van Marshall. Deze zullen naar wordt verwacht argumenteren dat Smith al genoeg geprofiteerd heeft van haar kortstondige huwelijk. Zo zou zij geschenken, juwelen en huizen ontvangen hebben met een gezamenlijk waarde van acht miljoen dollar.

In een reactie op de uitspraak van de Californische rechter verklaarde de advocaat van Smith dat zijn cliënt ,,uitermate gelukkig'' was.