Selectie Theater

De pianostemmer

Cabaretier Bert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 29 sept Heemstede Het Oude Slot; 30 sept Hellevoetsluis Twee Hondjes.

Zin

Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 29 sept Winschoten De Klinker; 30 sept Leeuwarden De Harmonie; 3 t/m 7 okt Amsterdam Kleine Komedie.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste megamusicals. 29 sept Gorinchem De Nieuwe Doelen; 30 sept Nijmegen Stadsschouwburg; 3 okt Hoorn Het Park; 5 okt Waalwijk De Leest.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 29 sept Den Haag Diligentia; 30 sept Culemborg De Fransche School; 3, 4 okt Oss De Lievekamp; 5 okt Hardenberg De Voorveghter.

Voorwaarts en niet vergeten

Jenny Arean solo met oud en nieuw repertoire, vrolijke verhalen en op volle sterkte. 30 sept Groningen Stadsschouwburg; 3 okt Weert Munttheater.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 15 okt Amsterdam Carré.

Herman van Veen

Nieuw en oud repertoire in een ingetogen recital, waarin toch ook de bokkensprongen niet ontbreken. T/m 30 sept Maastricht Theater aan het Vrijthof; 4 t/m 7 okt Utrecht Stadsschouwburg.

Polaroid

Snelle komedie over voor- en tegenspoed, gerelateerd aan de carrières van een zanger, een actrice en drie directeuren. Jeroen van den Berg en Het Oranjehotel vermengen niet alleen schijn en werkelijkheid maar ook heden, verleden en toekomst tot een geraffineerde chaos.

T/m 30 sept Groningen Grand Theatre; 2 okt Meppel Schouwburg Ogterop; 4 okt Zwolle Schouwburg Odeon.