Selectie Radio

Urubicha. Hoe krijgt een Schubertiade nieuw publiek naar klassieke concerten en zorgt het ook nog voor betere verkoopcijfers van klassieke cd's? Voor het antwoord op die vraag gaan de makers terug naar het jaar 1828. Toen werd in het huis van Franz von Schober aan de Spiegelgasse in Wenen een Schubertiade gehouden. Radio 4, 19.00-20.02u.

De Avonden. Het `Gesproken uitzicht' met Ype Schaaf, voormalig hoofdredacteur van het Fries Dagblad. Verder gesprekken met dichter-schrijver Gerrit Kouwenaar en niet eerder uitgezonden opnamen van Tarantel, instrumentale muziek uit de Verenigde Staten. Radio 5, 22.02-24.00u.

De minnende priester. In deze documentaire praat programmamaker Joël Batenburg met katholieken over het celibaat. Aan het woord komen onder meer priesters die gebroken hebben met hun celibaatgelofte. Morgen, Radio 5, 13.05-13.50u.