ORGANISATIES

Er zijn veel verschillende boeddhistische groeperingen in Nederland, met een aanhang die varieert van tientallen tot een paar duizend.

Boeddhistische Unie Nederland Dit is een samenwerkingsverband waarin de meeste grotere boeddhistische groeperingen en organisaties in Nederland zijn vertegenwoordigd. In de BUN zijn de verschillende boeddhistische tradities vertegenwoordigd.

Adres: Postbus 17286, 1001 JG Amsterdam, 035-6831269, email: marlas.bv@wxs.nl

Stichting Vrienden van het Boeddhisme Deze stichting werd in 1967 opgericht en is een van de oudste organisaties in Nederland die zich met het boeddhisme bezighouden. Bij de SVB staat niet het oprichten van een eigen instituut of gebouw voorop, maar veel meer het onderhouden van contacten met de verschillende stromingen in het boeddhisme en het toegankelijk maken van kennis over het boeddhisme.

Adres: Secretariaat, J.M. van der Horst, Bellestein 209, 6714 DR Ede, 0318-623265

Vrienden van de Westerse Boeddhisten Orde De VWBO heeft centra over de hele wereld. De Orde stimuleert met name de beoefening van twee meditatietechnieken: de ademhalingsmeditatie en de metta-bhavana (de ontwikkeling van liefdevolle warmte).

Adres: Palmstraat 63, 1015 HP Amsterdam, 020-4207097, www.vwbo.demon.nl,

email: info@vwbo.demon.nl