Matthijsse en Heiner kansrijk

Het Solingteam van zeiler Roy Heiner maakt nog steeds kans op een olympische medaille. Heiner won in de haven van Sydney de herkansing tegen Nieuw Zeeland. Hij plaatste zich met zijn bemanning voor de halve finale waarin hij tegen het team van Schumann zeilt. De Duitse schipper is tweevoudig olympisch kampioen in de Soling-klasse. Heiner kreeg in de kwartfinale een herkansing, nadat hij met succes had geprotesteerd tegen een beslissing van de jury. Die had hem als vijfde geklasseerd. De Nieuw-Zeelander Davis schopte na de uitspraak van pure nijd een deuk in de jurytent.

Margriet Matthijsse ligt in de Europe-klasse ook nog op medaillekoers. De tweevoudige wereldkampioene schreef vandaag de negende race op haar naam. Daarmee klom de zeilster van de vijfde naar de derde plaats in het klassement.