Lijst van hotels met legionella op nrc.nl

Op de website van deze krant is vanaf vandaag de lijst te zien met de namen van Europese hotels en appartementen die de afgelopen vijf jaar in verband zijn gebracht zijn met twee of meer besmettingen met legionella.

De lijst is opgesteld aan de hand van informatie verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. NRC Handelsblad deed een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om deze informatie te krijgen. Het betreft de gegevens van accommodaties waar twee of meer gasten ziek werden, onder wie tenminste één Nederlander.

Na aanvullend onderzoek van deze krant is de lijst aangevuld met de namen van enkele andere accommodaties. Ook zij zijn de afgelopen jaren gerelateerd aan legionella-uitbraken, maar daar waren géén Nederlanders bij betrokken. Niet opgenomen zijn de (honderden) hotels en appartementen waar tot nu toe slechts één keer een gast legionella opliep. De lijst is daardoor niet compleet, maar bevat wel de namen van de meest beruchte accommodaties.

Hotel Victoria in het Spaanse Rosas, Imbat in Kusadasi (Turkije), Marinotel in Vila Moura aan de Portugese Algarvekust en Rinela Beach op Kreta zijn hotels waar recent nog gasten ziek zijn geworden en in sommige gevallen zijn overleden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen gewaarschuwd voor de betrokken accommodaties. Touroperators wordt sinds begin dit jaar gevraagd maatregelen te treffen.

`EUROPESE REGELS': pagina2

LIJST: www.nrc.nl/Doc