KPN leent 11 miljard op kapitaalmarkt

Telecombedrijf KPN heeft met een onderhandse obligatielening ongeveer 4,4 miljard dollar (11 miljard gulden) opgehaald. Dat heeft het bedrijf, dat de lening vorige maand aankondigde, gisteren bekendgemaakt. Volgens KPN leidde de reactie van beleggers tot een overtekening van drie keer het uitgegeven bedrag. Oorspronkelijk streefde het telecomconcern naar 3 miljard dollar maar gezien de grote belangstelling besloot het het bedrijf het bedrag te verhogen.

KPN wil het geld gebruiken voor het aflossen van kortlopende leningen en de investeringen in het UMTS-netwerk, benodigd voor snel internet via de mobiele telefoon. Het telecombedrijf wil niet alleen via obligatieleningen geld ophalen, maar ook met een aandelenemissie. Probleem is dat de beurskoers onder druk staat, waardoor KPN bij een aandelenemissie minder gemakkelijk geld kan binnenhalen. (Redactie Economie)