INTERNET

Ook op internet is veel te vinden over boeddhisme, variërend van fotoreportages tot discussies over abortus en euthanasie:

Dalai Lama Op de dochterpagina boeddhisme van Startpagina is van alles te vinden over discussiegroepen, tijdschriften, organisaties en ethische kwesties. Wie bijvoorbeeld meer wil weten over de Dalai Lama vindt op deze site links naar zijn bezoek aan Nederland, een biografie en foto's.

boeddhisme.pagina.nl

Beginners Deze site is een must voor iedereen die meer over het boeddhisme wil weten. Zo wordt in de inleiding `boeddhisme voor niet-boeddhisten' beknopt uitgelegd wat de religie inhoudt en worden begrippen als karma en meditatie uitvoerig toegelicht. Ook bevat de site een chronologisch overzicht van artikelen in de pers over het boeddhisme, Tibet, de Dalai Lama en aanverwante onderwerpen.

www.xs4all.nl/~ wzweers/

dossiers/boeddha/

BoeddhaNed Boeddhistische stro- mingen in Nederland en Vlaanderen; achtergronden, activiteiten en (internet)adressen van groeperingen en organisaties zijn hier te vinden. www.telebyte.nl/~ sluyter/

boeddha2.htm

Foto's

Schrijver en fotograaf Tony Page laat op de site `Buddhist images gallery' vele foto's van beelden en tempels zien. Nieuw is de expositie `The Life of Buddha'. De collectie bestaat uit 32 schilderijen die het leven van Boeddha volgens de Thaise traditie laat zien. www.zamba.com/Buddhas

Village/gallery/index.htm

Medische ethiek Deze site over boeddhisme en medische ethiek is een bibliografische inleiding. Belangrijke standpunten in boeddhistische literatuur over verschillende kwesties, zoals euthanasie, abortus, sterven en de dood, worden beknopt weergegeven. De auteurs en titels worden genoemd.

www.changesurfer.com/Bud/BudBioEth.html