Hollywood testte films op kinderen

Grote filmstudio's uit Hollywood hebben jarenlang films met horrorscènes en/of veel geweld getoond aan kinderen om de leeftijdsgrens voor openbare vertoning te testen. Zo vertoonde Columbia TriStar de film I know what you did last summer, waarin een seriemoordenaar zijn slachtoffers opensnijdt met een grote vishaak, aan vijftig kinderen tussen de 9 en 11 jaar oud. Vervolgens werden de kinderen ondervraagd en besloot Columbia de film slechts goed te keuren voor mensen van 17 jaar en ouder, de zogeheten `R-rating'. Dit meldt de New York Times van gisteren. De krant beroept zich op vertrouwelijke documenten van de filmindustrie die zijn ingediend bij een regeringscommissie die zich buigt over de verkoop van gewelddadige films. Bijna alle maatschappijen maakten van dezelfde methodes gebruik. MGM/United Artists testte de later van een R-rating voorziene film Disturbing Behaviour op 12-jarigen, Disney vertoonde Judge Dredd aan kinderen tussen de 13 en 16 jaar. Dinsdag beloofde de filmindustrie zijn marketingactiviteiten van `R-films' onder jongeren te beperken. Ook zullen geen kinderen jonger dan 17 jaar worden gebruikt om films te testen, behalve als zij worden begeleid door een volwassene.