Frans-Duitse treinstaking

Het treinverkeer in Duitsland en Frankrijk lag vandaag grotendeels plat door stakingen van spoorwegpersoneel. Miljoenen reizigers strandden. Door heel Duitsland hielden werknemers van de Deutsche Bahn (DB) prikacties om hun eisen voor een betere CAO kracht bij te zetten. Vooral het regionale treinverkeer moest het ontgelden, maar ook het nationale treinverkeer liep forse vertargingen op. In Duitsland liep het overleg tussen vakbonden en spoorwegen gisteren vast in de vierde overlegronde. Maandag worden de onderhandelingen hervat.

Volgens spoorwegmaatschappij SNCF reed in Frankrijk nog maar 30 procent van de treinen. Ook hier hebben spoorwegbeambten, gesteund door veertien van de vijftien vakbonden, het werk neergelegd voor betere pensioenen en salarisverhogingen van 6 procent. In Parijs reden eveneens veel minder bussen en metro's. Ook twee Thalystreinen tussen Amsterdam en Parijs reden vandaag niet.