CDA op de bres voor operette

Het CDA wil van staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) opheldering over de gevolgen van de nieuwe Cultuurnota voor de met opheffing bedreigde Hoofdstad Operette en voor de schouwburgen waar voorstellingen van het gezelschap reeds zijn geannuleerd. Cultuurwoordvoerdster Visser-Van Doorn wil weten of het juist is dat het ministerie van OCenW de Hoodstad Operette heeft afgeraden verdere activiteiten te ontplooien terwijl de politieke discussie over de subsidies nog moet komen. Het CDA noemt de annuleringen van de operette-voorstellingen een onbedoelde en ongewenste verarming van het lopende aanbod in de theaters. Visser-Van Doorn wil weten hoeveel voorstellingen in totaal zijn afgelast als gevolg van de Cultuurnota, en hoe de financiële schade die theaters hierdoor lijden wordt gecompenseerd.