Volleybalploeg ten onder

De Nederlandse volleybalploeg is vanmiddag in Sydney uitgeschakeld in de strijd om de olympische medailles. De titelhouder verloor in de kwartfinale met 3-2 van Joegoslavië. De setstanden waren 21-25, 25-18, 19-25, 32-30 en 15-17.

De Nederlandse dressuurploeg heeft vandaag een zilveren medaille gewonnen. Duitsland prolongeerde zijn titel. Bij het wielrennen op de weg veroverde de Duitser Jan Ullrich de titel, voor zijn ploeggenoten bij Telekom, de Kazachstaan Alexander Vinokourov en de Duitser Andreas Klöden.

De tweede plaats was het hoogst haalbare voor de Nederlandse ploeg, die bestond uit kopvrouw Anky van Grunsven, Ellen Bontje, Coby van Baalen en Arjen Teeuwissen. In het individuele klassement bezet Van Baalen de derde plaats, met nog twee onderdelen, de Grand Prix Special (vrijdag) en de kür op muziek (zaterdag), op het programma. De Duitse titelverdedigster Isabell Werth gaat aan de leiding, op de voet gevolgd door Van Grunsven.

Jan Ullrich was vandaag een klasse apart in de wielerwedstrijd op de weg. De Duitser had zijn zinnen gezet op de tijdrit, die zaterdag wordt verreden, en ligt met de gouden medaille die hij vandaag won drie dagen voor op zijn olympische schema.

De grote favoriet op de 800 meter, Wilson Kipketer, greep naast de gouden medaille. De Keniaan, die voor Denemarken uitkomt, moest zijn meerdere erkennen in de Duitser Nils Schumann.

De Verenigde Staten zijn vanmiddag olympisch honkbalkampioen geworden. Zij versloegen titelhouder Cuba met 4-0.

SPELEN: pagina 11 en 13

DOSSIER: www.nrc.nl