Verlies Anderlecht, forse nederlaag FC Barcelona

Anderlecht heeft gisteren tegen Dinamo Kiev een forse nederlaag geleden. De Belgen gingen in de Oekraïne met 4-0 ten onder en staan nu laatste in groep G.

In de 52ste minuut leidde een serie misverstanden in de verdediging tot het eerste doelpunt van Kiev. Shatskikh zorgde in de 82ste minuut voor de verdiende 2-0. In de slotfase maakte oud-Feyenoorder Demetradze de derde en vierde treffer.

Barcelona heeft gisteren opnieuw een pijnlijke nederlaag in de Champions League geleden. Na de vernedering vorige week bij het Turkse Besiktas (3-0 verlies) faalden de Spanjaarden nu tegen AC Milan. De Milanezen wonnen in de heksenketel van Nou Camp met 2-0.

Op slag van rust kreeg Barcelona de eerste tik. Francesco Coco maakte de 1-0 voor Milan. In de tweede helft bouwde de Duitser Oliver Bierhoff de voorsprong uit voor de ogen van 90.000 zeer ontevreden toeschouwers.

Milan speelde slim en loerde voortdurend op de counter. Bovendien gaf de ploeg nauwelijks kansen weg. Na de winst in Barcelona leiden Milan en Leeds United in groep H, met zes punten uit drie duels.

Leeds United had geen kind aan Besiktas, dat nog nadroomde van de zege op Barcelona. De Engelsen wonnen met 6-0. Bowyer maakte twee doelpunten.

Zinedine Zidane was de opvallendste man bij Juventus-Deportivo La Coruña, een duel in groep E dat 0-0 bleef. De superster van het EK blonk ditmaal niet uit, maar kreeg in de 68ste minuut de rode kaart na een smerige overtreding op Emerson. Nasiopoulos bezorgde Panathinaikos drie punten bij Hamburger SV, 1-0.

In groep F staan drie ploegen met zes punten op kop. Het Noorse Rosenborg overklaste het Zweedse Helsingborg met 6-1. Het duel in Trondheim stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Wegereef. Paris Saint Germain versloeg Bayern München, Leroy scoorde in de laatste minuut.