opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

,,Dat mens loopt toch gewoon met een paard'', zei mijn slaperige zoontje, toen hij in het Sportjournaal vanochtend een samenvattinkje van de zilveren dressuurploeg zag.

,,Ik zie het ook niet'', sliep ik verder. Dressuur? Het zegt me niks. Ik hoor steeds het woord Bonfire vallen en het enige wat ik van het arme beest weet is dat zijn ballen er afgesneden zijn. ,,Toen werd hij veel rustiger'', hoorde ik Anky een tijdje geleden zeggen. Dus iedere gedachte aan een opluchtende wip kan de trouwe Bonfire wel vergeten en dat allemaal voor een heel vreemd kunstje: onnatuurlijk op muziek lopen. Je was ooit een vrolijke hengst in een sappige wei met een goed zicht op wat ordinaire merries bij de boer aan de overkant. En nu ben je een olympische ruin. Iedereen kent je. Alleen zijn wel je ballen eraf. Je zaad ligt ergens in een Brabantse vriezer. Wat een mishandeling!

We zaten ook helemaal niet te wachten op Anky en haar companen. Ik wilde mijn zoontje de prachtige overwinning van PSV op het iets te arrogante Manchester United laten zien, maar dat vergat de NOS te tonen. 3-1! PSV wint van de duurste ploeg ter wereld en dat is volgens de NOS geen sportnieuws. Wat een overwinning. Het had eerder 6-1 dan 3-2 moeten zijn. De Engelsen werden weggespeeld, ingemaakt met boter en suiker. Vooral het doelpunt van Kezman was van een ongelooflijke schoonheid. Voetbal pur sang. Ik had het mijn zoon graag laten zien. Maar we zagen een mevrouw op een paard en hoorden Daniëlle Overgaag het woord scrimmage op zijn Frans uitspreken. `Skriemaasje', zei de schat. We zullen maar zeggen dat ze moe was, maar iedereen weet beter. Vele nachten heb ik Daniëlle deze weken zien worstelen en alleen maar gedacht: Annette van Trigt! Ik smeek je: kom terug!!!!!!!!!!!!!

    • Youp van ’t Hek