Selectie Radio

Club Lek. Live optredens van Chewy, een nieuwe gitaarpopband uit Zwitserland, de Vlaamse hiphopgroep Freestyle Fabrik en Favez. Radio 3, 22.02-01.00u.

De Avonden. O.a. met de Engelse schrijver Hector Macdonald. Hij schreef The Mind Game, in het Nederlands vertaald als Het Emotiespel. Het verhaal speelt zich af in Afrika, in Kenia, waar Macdonald werd geboren. En een gesprek met Ruben van Gogh over zijn bundel We hebben elkaar lief, met vertaalde poëzie van Jacques Prevert. Hoe bewaar je die lichtvoetigheid in een vertaling? Radio 5, 22.02-24.00u.

Radio Uit. Te gast is actrice Yvonne van der Hurk, die met Moord, een bekentenis debuteert als toneelschrijfster. Het stuk is gebaseerd op de roman Een nagelaten bekentenis uit 1894 van Marcellus Emants. Verder een gesprek met beeldend kunstenaar Peter Klashorst. Radio 5, Morgen, 17.05-17.50u.