Nieuw golf van geweld op de Molukken

Op het Molukse eiland Ambon zijn nieuwe gevechten uitgebroken tussen moslims en christenen, waarbij de afgelopen 24 uur ten minste veertien mensen om het leven zijn gekomen. Ooggetuigen melden dat fanatieke moslimstrijders het dorp Hative Besar nabij Ambon-stad hebben aangevallen, terwijl de politie en eenheden van het leger en de marine werkeloos toekeken. De aanvallers kwam vanuit de bergen en vanaf de zee met speedboten. Andere bronnen zeggen dat Indonesische soldaten, gekleed in uniform, actief hebben meegeholpen aan de aanval. Verschillende dorpelingen zouden zijn doodgeschoten of zijn doodgehakt; huizen zouden zijn platgebrand.

Zes mannen, waarschijnlijk Molukkers, hebben zich vanochtend toegang verschaft tot het terrein van de Zwitserse ambassade in Jakarta. Ze zeggen geen politiek asiel te willen aanvragen, maar de aandacht te willen vestigen van de Verenigde Naties op het geweld in de Molukken. Ze hebben spandoeken opgehangen met onder andere de tekst: `Verenigde Naties, alstublieft help de Molukken'.