Armoede in de VS neemt af

Het aantal arme Amerikanen heeft vorig jaar het laagste peil in twintig jaar bereikt, terwijl het gemiddeld inkomen in de Verenigde Staten op een record is uitgekomen. Dit heeft het Census Bureau gisteren bekendgemaakt. Het aantal mensen dat leeft onder de armoedegrens daalde tot 11,8 procent van de bevolking, het laagste niveau sinds 1979. In totaal hebben 32,2 miljoen Amerikanen een jaarinkomen van minder dan 17.029 dollar per jaar, de grens die geldt voor families van vier personen, dan wel minder dan 13.290 dollar, de grens voor families van drie personen. Het gemiddeld inkomen steeg tot 40.816 dollar per jaar. ,,Dit is een goede dag voor Amerika'', zei president Clinton. Volgens een analist van het Census Bureau daalde de armoede in alle etnische en raciale groepen: ,,De afname van de armoede heeft vooral plaats gehad in de stedelijke gebieden, met name in de binnensteden.''