Veiligheid op internet

Ik heb zelden zo'n aperte onzin gelezen als geformuleerd in `Veiligheid op het internet schreeuwt om samenwerking' door drs. Wibo Koole (NRC Handelsblad, 14 september).

Koole wil een Nationaal Internetveiligheidsplatform formeren om veiligheid op het internet te garanderen en ziet voor minister-president Kok een mooie taak weggelegd.

Het internet is een communicatiemiddel dat op geen enkele wijze is gebonden door landsgrenzen en dus is er voor een minister-president van een nationale door landsgrenzen bepaalde staat geen enkele taak weggelegd op het gebied van het internet. Omdat er geen wereldregering is, is het internet een moderne variant van het wilde westen. Wie zijn creditcardnummer openbaart op het internet, doet dat in de wetenschap dat zijn scalp kan worden geroofd door de eerste de beste passerende indiaan, maar de kans is niet erg groot.

    • Joep de Graaff Doetinchem