Soldaten verdacht van aanslag

De Indonesische politie heeft 27 verdachten aangehouden in verband met de bomaanslag op het beursgebouw in Jakarta waarbij twee weken geleden vijftien mensen om het leven kwamen. Onder de verdachten zijn twee militairen die op eigen houtje hebben gehandeld, aldus een politiewoordvoerder gezegd. Ze werden afgelopen zondag gearresteerd in Bandung na een vuurgevecht met de politie. Volgens de nationale politiecommandant, generaal Surojo Bimantoro, zijn alle verdachten afkomstig van Atjeh. De opmerking van Bimantoro, die afgelopen zaterdag werd geïnstalleerd door president Wahid, is opmerkelijk. Tot dusver werd de aanslag op het beursgebouw en andere recente aanslagen in de hoofdstad in verband gebracht met het proces tegen oud-president Soeharto. Moslimrebellen in Atjeh, die strijden voor onafhankelijkheid, hebben gezegd niets van doen te hebben met de golf van aanslagen in Jakarta.