Selectie Radio

Urubicha. Laatste aflevering in documentairereeks over de Engelse pianist/begeleider Gerald Moore. Pas nadat Moore vijftig jaar oud is geworden viert hij als begeleider zijn grootste successen. Met Irmgard Seefried heeft hij een toernee door Australië. Tijdens zomerfestivals geeft hij concerten met Victoria de Los Angeles, Dietrich Fischer-Dieskau en Elizabeth Schwarzkopf. Met deze drie vocalisten geeft Gerald Moore in 1967 zijn afscheidsconcert. Met muziek van Schumann, de Falla en Fauré. Radio 4, 19.00-20.00u.

Weldenkende Mensen. De Molukse gemeenschap in Nederland is wanhopig en gefrustreerd over de situatie op de Molukken en zoekt naar een manier om familie en volk te helpen. Onder leiding van Paul Scheffer discussiëren vier studiogasten, onder wie Mr. J Wattilete, lid van de RMS, over deze situatie en de mogelijkheid van een Nederlandse of Internationale interventie op de Molukken. Radio 1, morgen, 16.05-17.00u.