Schilderingen terug in museum

Vier internationaal vermaarde kunstenaars zullen nieuwe muurschilderingen maken voor het Gemeentemuseum in Den Haag. Het gaat om Sol LeWitt, Günter Tuzina, Niele Toroni en Günther Förg. Vier eerdere werken in de trappenhuizen werden weggehaald in verband met de restauratie van het pand.

Bij het maken van de wandtekening van Sol LeWitt, vanaf volgende maand, zal het uit 1983 daterende oorspronkelijke ontwerp van Drawing #373, Four lines in four directions (equal spacing on an unequal wall) worden gebruikt. De andere drie kunstenaars maken een nieuw ontwerp. Het museum hoopt dat de werken vóór 11 november klaar zijn. Op die dag wordt de eerste tentoonstelling onder de nieuwe directeur, Wim van Krimpen, geopend: Pleidooi voor Intuïtie. De vier kunstenaars doen daar aan mee.