Reclame nieuwe Volvo alleen op internet

De Zweedse autofabrikant Volvo voert de reclamecampagne voor het nieuwe model S60 in de Verenigde Staten uitsluitend via internet. De campagne moet midden oktober beginnen en is alleen via internetprovider America Online (AOL) te zien. AOL heeft ongeveer 24 miljoen abonnees. Amerikanen die de S60 via het net kopen, krijgen gratis accessoires met een waarde die kan oplopen tot 2100 dollar (5250 gulden).

De S60 is een sportmodel dat begin november op de markt wordt gebracht. De wagen zal tussen 26.500 en 29.900 dollar kosten. Het initiatief moet Volvo aantrekkelijker maken voor jongeren. Zij worden minder getrokken door de reputatie van veiligheid en robuustheid die de auto's van het Zweedse bedrijf hebben. Volvo, onderdeel van de Amerikaanse autobouwer Ford, is in de VS nauwelijks aanwezig.