Dodelijke steek mogelijk uit wraak

De dodelijke steekpartij in Oosterhout, vorige week vrijdagavond, is zeer waarschijnlijk een wraakactie tegen een pedofiel, die vorig jaar door de rechtbank in Breda is veroordeeld wegens misbruik van jonge kinderen.

Een woordvoerder van de politie wil geen commentaar geven: ,,Dat is meer een zaak voor de familie van de verdachte.'' Inmiddels heeft de advocaat van deze verdachte aangekondigd binnenkort op een persconferentie opening van zaken te geven.

Afgelopen vrijdagavond werd de 22-jarige D.B. bij de bushalte vlakbij zijn woning in Oosterhout opgewacht door de 37-jarige L.van V. De twee kregen volgens getuigen ruzie en liepen schreeuwend door een winkelcentrum.

Omstanders zagen dat Van V. plotseling een steekwapen in zijn hand had en daarmee B. in de hals raakte. De verpleegkundigen van de gewaarschuwde ambulance konden niets meer voor B. doen. Van V. meldde zich enkele uren later op het politiebureau. Het steekwapen is nog niet gevonden.

De politiewoordvoerder bevestigt dat B. vorig jaar is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zes kinderen, jongens en meisjes tussen de 6 en 9 jaar. Hij kreeg naast een jaar gevangenisstraf ook een verplichte therapie opgelegd. B. stond na zijn vrijlating onder toezicht van de reclassering.

Van V. is vader van drie kinderen, van wie er ten minste een door B. zou zijn misbruikt.