D66 beticht Bijlmerbestuur van wanbeleid

De D66-fractie van de deelraad Amsterdam Zuidoost gaat ,,op grond van wanbeleid'' een motie van wantrouwen indienen tegen het Dagelijks Bestuur. Aanleiding voor de motie is onder meer de recente crisis in het bestuur over de vuilnisophaal.

GroenLinks stapte vorige week uit het Dagelijks Bestuur omdat de VVD en de PvdA het vertrouwen hadden opgezegd in GroenLinks-wethouder P. van Veldhuizen. Van Veldhuizen zou te weinig hebben gedaan aan het oplossen van de problemen bij het Milieutechnisch Bedrijf dat verantwoordelijk is voor de vuilophaal. Het bedrijf heeft een hoog ziekteverzuim en kampt met technische problemen. In augustus werd het huisvuil wekenlang niet opgehaald in een deel van Amsterdam Zuidoost.

Volgens D66 zijn er meer kwesties geweest die getuigen van ,,bestuurlijk onvermogen en van een algeheel gebrek aan respect voor de Raad''. D66-fractievoorzitter R. Speear noemt als voorbeeld de commotie rondom de vacature voor een nieuwe stadsdeelsecretaris waarin nadrukkelijk de eis werd gesteld dat die afkomstig moest zijn uit een etnische minderheid. Ook de problemen met Albert Heijn en Kwik Fit in winkelcentrum Kraaiennest, die vonden dat ze de veiligheid van hun werknemers niet konden garanderen, hebben Zuidoost volgens Speear negatief in de publiciteit gebracht.