Consument vertrouwt economie nog

Het vertrouwen van de consument in de economie blijft in september onverminderd hoog. Ook de kooplust van winkelend Nederland is nog altijd groot. De orders stromen binnen bij de ondernemers. In augustus hebben zij de productie dan ook verhoogd, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het vertrouwen van producenten in de economie is in augustus licht gestegen.

Dit heilige geloof van de industrie is sinds september vorig jaar niet aan het wankelen te krijgen. De producenten kregen in augustus dit jaar meer orders dan in juli. Naast het vergroten van de productie, melden de ondernemers een afname van de voorraden. Dat komt mede doordat de koopbereidheid van consumenten overanderd hoog is. Dat blijkt uit het feit dat consumenten het een gunstige tijd blijven vinden voor grote aankopen zoals computers en televisies, meldt het CBS. Het hele jaar is de kooplust al relatief stabiel op hoog niveau.