CGNU verkoopt activiteiten VS

De grootste verzekeringsmaatschappij van Groot-Brittannië, CGNU, heeft haar Amerikaanse activiteiten verkocht voor 2,17 miljard pond (7,9 miljard gulden). Nieuwe eigenaar is de Amerikaanse verzekeraar White Mountains, die zich door de aankoop tot de middelgrote maatschappijen in de Verenigde Staten mag rekenen. CGNU is onder meer eigenaar van Delta Lloyd Nuts Ohra en ontstond eerder dit jaar uit een fusie tussen CGU en Norwich Union. CGNU lijdt op de verkoop een verlies van omgerekend 5,3 miljard gulden.

Topman Bob Scott van CGNU erkende dat die prijs teleurstellend was, maar volgens hem is de verkoop van de algemene verzekeringen in de VS een noodzakelijke stap naar de toekomst. Het bedrijf uit Groot-Brittannië wil zich meer richten op de lucratieve markt voor levensverzekeringen.