Zware blessure Korving

Atleet Robin Korving heeft gisteren tijdens de warming-up voor zijn serie van de 110 meter horden op de Olympische Spelen een zware blessure opgelopen. Hij raakte een horde en scheurde de pees onder zijn linkerknieschijf. Per brancard verliet hij het stadion. Korving werd nog dezelfde dag in een ziekenhuis in Penrith geopereerd.

Voor het vervolg van de carrière van de Nederlandse hordenloper moet worden gevreesd. ,,Het duurt zeker tussen de negen maanden en een jaar voordat Robin weer op zijn oude niveau kan terugkeren'', voorspelde olympisch arts Cees Rein van den Hoogenband, die bij de ingreep aanwezig was. ,,Hij zal een grote inspanning moeten doen.''

Het Nederlandse team-de-mission zal proberen Korving deze week naar huis te laten terugkeren. Het is het derde achtereenvolgende titeltoernooi waarbij de atleet met een blessure kampte. Bij de wereldkampioenschappen van 1999 in Sevilla had hij last van zijn knie, bij de EK indoor van dit jaar in Gent moest hij afzeggen, wegens een verrekte hamstring.

Korving, de nummer drie van de EK in 1998, had zich voor de Olympische Spelen anderhalve maand in afzondering met zijn trainster Ineke Bonsen voorbereid. Ze kregen in Brisbane ruzie, nadat de trainster de atleet een slechte instelling verweet. ,,Ik was even drie dagen niet zijn trainster'', aldus Bonsen.

Marko Koers slaagde er op de 1.500 meter in verder te komen. Hij haalde vandaag maar net de halve finale met zijn achtste plaats in zijn serie in 3.39,16. Daarmee was hij één van de zes atleten, die zich op tijd kwalificeerden.