Vijf doden bij Franse autorally

Vijf mensen zijn zaterdag omgekomen door een ongeluk tijdens een autorally in het Franse Cerisiers. Negen anderen raakten ernstig gewond. De slachtoffers werden aangereden door een auto die van de weg raakte en in de mensenmassa reed. Het ongeluk gebeurde op het parkoers van de dertiende autorally van Yonne. De bestuurder van de auto overleefde het ongeluk niet, evenals twee kinderen die langs de kant van de weg stonden te kijken en nog twee toeschouwers. De bijrijder van de verongelukte chauffeur ligt ernstig gewond in het ziekenhuis.

De Oostenrijkse autocoureur Herbert Lettner is zaterdag bij een internationale rally in eigen land om het leven gekomen. De 29-jarige Oostenrijker raakte met zijn wagen van de weg en reed tegen een betonnen buis. Lettner overleed in het ziekenhuis aan ernstig longletsel. Zijn bijrijder bleef ongedeerd.