Venray verheugt zich op militairen

Het Arbeidsbureau in Venray is erg blij met de komst van ruim duizend landmachtmilitairen naar vliegbasis De Peel. Naar verwachting zal een groot aantal partners van de militairen werk gaan zoeken op de regionale arbeidsmarkt. Het arbeidsbureau zal op de extra arbeidskrachten moeten wachten totdat de Tweede Kamer een beslissing heeft genomen over de voorgenomen samenvoeging van de grondgebonden luchtverdedigingseenheden van de landmacht en de luchtmacht. Thuisbasis van die nieuwe eenheid wordt vliegbasis De Peel, op de grens van Brabant en Limburg. Daar is nu al de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht gestationeerd.

De Tweede kamer zal zich waarschijnlijk nog dit jaar over die samenvoeging uitspreken. Het arbeidsbureau hoopt dat de spanning op de regionale arbeidsmarkt enigszins vermindert door de instroom van de militairen.